Як покупцеві знайти вигідні акції в магазині


Щодня в магазинах великих міст України проводиться понад сто акцій. І кожна з них гарантує покупцям радість від покупки та можливість заощадити бюджет. Але, чи всі з них такі ж вигідні, як обіцяють рекламні проспекти?

Стаття розповість, як повинен поводитися покупець, щоб вибирати вигідні акції, купувати потрібні товари й заощаджувати. І як кредит онлайн на картку допоможе заощадити в сезон великих знижок.

Акція "- %% на швидкопсувні продукти після 20-00"

Одна з найпопулярніших акцій великих супермаркетів. Її суть у тому, що магазин знижує ціну на продукцію, через:


  • закінчення терміну придатності товару;
  • порушення умов зберігання;
  • псування зовнішнього вигляду.

Однак, у більшості випадків, цей товар майже не відрізняється від тих, що стоять без знижки на полицях та вітринах магазинів.

Тому, щоб заощадження від покупки були виправданими, покупцеві потрібно:


  1. Переконатися, що обгортка товару не роздута, а зовнішній вигляд не зіпсований.
  2. Перевірити термін придатності товару й переконатися, що він встигне його використати раніше настання дати псування.

Заощадження будуть ще більшими, якщо придбати продукти за цією акцією для великої родини. Головне - переконатися, що акційний товар ще придатний до вживання.

Акція "3 за ціною 2"

Одна з найпопулярніших акцій магазинів одягу або догляду за здоров'ям.

Особливо поширена ситуація, коли покупець заходить лише подивитися асортимент (наприклад, у взуттєвому магазині), але помітивши акцію, вибирає непотрібні товари, аби придбати їх, і в підсумку заощадити. Це приклад того, як не варто купувати.

Вигідною така акція стає якщо покупець чітко знає, які речі йому потрібні. Краще, якщо він заздалегідь дізнався у продавця, коли будуть встановлені акційні пропозиції на конкретну групу товарів.

Якщо підготуватися заздалегідь (наприклад, відкладати частину грошей від заробітної плати), можна придбати за акцією бажані товари для всієї родини й добре заощадити. Але якщо відкласти не вийшло, акція вже стартувала, а зарплата ще далеко - можна оформити онлайн кредит до 20`000 грн зі смартфона прямо в магазині та отримати гроші на покупку бажаних речей.

"Чорна п'ятниця" і "Кіберпонеділок"

Чорна п'ятниця і Кіберпонеділок - всесвітні дні знижок до 90% на майже всі товари. Вони проводяться напередодні різдвяних свят США та Європи, після Дня Подяки.

Шопомани виробили свою стратегію, як купувати дешевше в дні знижок в магазинах України:


  1. За два тижні до розпродажу потрібно скласти список покупок і відвідати кілька магазинів, де продається потрібний товар.
  2. Порівняти ціни на сайтах-агрегаторах і в самому магазині. Буває, що магазини встановлюють щедрі знижки на покупку в "Чорну п'ятницю" через інтернет, але ціна в самому магазині залишається майже без змін.
  3. Вибрати найвигіднішу пропозицію і придбати товар.

Для тих, хто не встиг придбати бажані товари за акцією, магазини влаштовують "Кіберпонеділок". Знижки в цей день не такі великі, як в п'ятницю, але теж допоможуть заощадити.

Знижка на комплекти товарів

Популярна акція в супермаркетах і магазинах, що продають алкоголь або в інтернет-магазинах техніки (наприклад, придбайте ноутбук і отримайте знижку -40% на сумку або комп’ютерну мишку до нього).

Акція допоможе заощадити, якщо нова мишка або сумка дійсно вам потрібна. В іншому випадку це просто безглузді витрати, хоч і зі знижкою.

Як не пропустити акції в супермаркетах України

Щоб бути в курсі всіх акцій супермаркетів, не потрібно щодня ходити до них, можна встановити додаток на смартфон і відстежувати через нього всі акційні пропозиції.

Ось приклади додатків, які допоможуть вам дізнатися, де саме зараз найвигідніше купувати той чи інший товар:


  • Love Sales - Знижки та Акції в Україні;
  • Pokupon;
  • GoToShop.
Оформити кредит