Безгрошів’я: причини виникнення та способи уникнення - Credit365


Нестача коштів — поширена проблема. Фінансові труднощі виражаються різною мірою: від нестачі коштів на дрібні незаплановані покупки, до необхідності купити їжу, одяг чи ліки. Найчастіше відсутність грошей — це системна проблема, підходити до вирішення якої потрібно з готовністю. У цій статті ми розповімо про найпоширеніші причини нестачі грошей і дамо рекомендації, як уникнути фінансових труднощів.


4 найпоширеніші причини нестачі грошей

  1. Неправильна економія. Придбання дешевих товарів, продуктів з коротким терміном придатності, неякісного одягу і взуття — це не економно. Звичайно, не завжди "дорожче" означає "якісніше", але, в більшості випадків дорожча річ, як мінімум, прослужить вам довше, ніж дешева. За той час, що ви будете носити якісні черевики, вам доведеться змінити приблизно 2-3 пари дешевших, що, зрештою, вийде лиш дорожче.
  2. Спонтанні покупки. Незаплановані покупки скорочують бюджет і часто не приносять користі. Такі витрати здійснюються під впливом імпульсивних емоцій. І річ не тільки у купівлі речей. Сюди ж можна віднести похід в кафе на останні гроші або поїздку на море за кошти відкладені на щось інше. Все, що робиться з девізом "один раз живемо", врешті-решт призводить до порожнього гаманця і нульового балансу на картці.
  3. Легковажне ставлення до речей. Чим дбайливіше ви ставитеся до речей — тим довше вони вам прослужать. А отже — тим пізніше доведеться купувати нові на заміну. Наприклад, купивши дорогий мобільний телефон, варто витратитись і на захисне скло та чохол. Завдяки цьому, телефон прослужить вам довше і не доведеться витрачати кошти на заміну корпусу або дисплею, чи купівлю нового пристрою замість розбитого або подряпаного.
  4. Низький заробіток. Невисока зарплата — це не те, на що не можна вплинути. Якщо ви не намагаєтеся навчитися чогось нового, щоб підвищити свою цінність на ринку праці, або не робите зусиль, щоб освоїти нову, більш прибуткову професію, швидше за все, розраховувати на те, що грошей у вас раптово стане більше вам не варто.

Поради, які допоможуть Вам бути фінансово дисциплінованним


Поради з виховання фінансової дисципліни

Навчитися правильно розпоряджатися фінансами - непросто. Для цього доведеться докласти зусиль. Але якщо цього не зробити — ви так і будете відчувати дискомфорт від нестачі грошей. Чим раніше ви почнете щось змінювати, тим швидше забудете про проблеми з грошима.


  1. Навчіться розумної економії. Краще один раз придбати якісну річ, ніж кілька разів на сезон купувати новий одяг або взуття. Купівля продуктів зі знижкою, у яких закінчується або вже закінчився термін придатності, може призвести до харчового отруєння. Ви витратите кошти на лікування, а також не зможете працювати під час лікування, що теж не додасть грошей.
  2. Розплануйте бюджет. Складіть план покупок на місяць і дотримуйтесь його. Розплануйте всі витрати: на їжу, одяг, розваги, визначте суму, яку ви можете витрачати в день. Чітко дотримуйтесь встановленого ліміту, не робіть зайвих покупок і зовсім скоро помітите, як покращиться ваш фінансовий стан.
  3. Відкладайте гроші. Намагайтеся відкладати невелику суму від кожного надходження грошей. Фінансова подушка безпеки підстрахує вас в разі затримки заробітної плати або інших непередбачених обставин.
  4. Бережіть те, що маєте. Доглядайте за взуттям, дбайливіше і з обережністю відносьтеся до своїх речей. Це дозволить продовжити термін їх використання та заощадити на ремонті і придбанні нових.
  5. Працюйте над собою. Займайтеся самоосвітою, спробуйте оволодіти новою професією або розширити кількість корисних навичок, що відносяться до вже наявної. Це допоможе вам отримати високооплачувану роботу або надбавку до заробітної плати.

Що робити, якщо гроші потрібні терміново?

Звикати до фінансової дисципліни — добре і правильно, але це не швидкий процес. Буває й так, що гроші потрібні просто зараз. У цьому випадку можна задуматися про мікрокредит.


Як отримати мікро-кредит у Credit365


Мікрокредит — це позика невеликої суми грошей на короткий термін. Такі послуги часто називають "кредит до зарплати". Отримати такий кредит онлайн на карту можна не виходячи з дому, через інтернет. Наприклад, залишивши заявку на сайті компанії Credit365, ви отримаєте рішення за лічені хвилини після реєстрації, а гроші надійдуть на вашу банківську карту протягом п'ятнадцяти хвилин після схвалення. Ви зможете скористатися грошима, та повернути їх після отримання заробітної плати будь-яким зручним для вас способом: через інтернет, термінал самообслуговування або в касі банку.

Оформити кредит