CVV-код та СVC-код?

CVV-код та СVC-код: що це таке і де їх використовують?


CVV-код та CVC-код - найважливіші атрибути безпеки ваших платежів в інтернеті. Що таке CVV/CVC-коди і як ці дані захищають ваші банківські картки від шахрайських дій? Чи потрібно вказувати CVC або CVV-код при оформленні онлайн кредиту? Найповніший огляд від команди Credit365.

Що таке CVV-код і CVC-код?

CVV-код (Card Verification Value) - постійний цифровий тризначний код, необхідний для ідентифікації вашої платіжної карти VISA.

CVC-код (Card Verification Code) - такий самий код що і CVV, але ним позначаються лише картки платіжної системи MasterCard.

Ці дані не можна плутати з тимчасовим кодом підтвердження платежу, які приходять в СМС-повідомленні, наприклад, при оплаті онлайн кредиту. CVV/CVC-коди встановлюються банком-емітентом і діють протягом усього терміну дії карти.


Де знаходиться секретний CVV-код і CVC-код?

CVV/CVC-коди знаходяться на зворотній стороні пластикової картки, на білій смужці для підпису, праворуч. Якщо карта віртуальна, то такий код можна знайти в меню картки, на сайті інтернет-банкінгу.

Трапляється, що на карту не наносять CVV/CVC-код. В такому випадку, ви можете дізнатися його, звернувшись до служби підтримки клієнтів вашого банку.


Навіщо потрібні CVV і CVC-коди?

CVV і CVC-коди потрібні для підтвердження платежів в мережі інтернет. Їх запит допомагає мінімізувати ризик шахрайських дій з боку 3-х осіб.

Слід зазначити, що, всупереч багатьом думкам, під час оплати послуг або купівлі товарів через інтернет, дані кодів що вказуються клієнтом, не помітні і не зберігаються. Тому, якщо ви наприклад, вказуєте свої дані на етапі верифікації карти на сайті Credit365.ua, щоб оформити онлайн кредит, можете бути спокійні - ваші дані надійно захищені і не потраплять до шахраїв.


CVV2-код і CVC2-код - що це таке?

CVV2-код і CVC2-код означають, що це 2-й захисний код банківської картки. Він використовується, щоб додатково захистити ваші дані від "фішингу" в інтернеті. І хоча зараз, при переході на небезпечні сайти прямо в браузері з'являються попередження, вказувати свої дані потрібно обережно.


Де та кому можна повідомляти CVV/CVC-код?

Повідомляти CVV/CVC-код будь-кому заборонено. Цей код повинен знати виключно власник карти. Ви можете тільки вводити його на спеціальних формах оплати, наприклад, на стадії верифікації картки або при оплаті онлайн кредиту в Credit365.


Важливо! Кредитні фахівці або фахівці з проблемної заборгованості Credit365 ніколи не запитують ваш CVC або CVV-код.

Оформити кредит