Що буде, якщо не погасити кредит?


«Що станеться, якщо не повернути кредит вчасно?» - це питання цікавить мало не кожного позичальника. Про наслідки неповернення кредитів ходить багато чуток і розмов, але

команда Credit365 надасть вичерпну відповідь на це питання.

Що робити, якщо допустив прострочення по кредиту?

Якщо ви допустили прострочення по кредиту, перше, що потрібно зробити - тримати себе в руках і продовжувати співпрацювати з кредитною організацією. Багато з них йдуть назустріч і пропонують клієнтам послугу «Продовження кредиту», яка дозволяє користуватися кредитом довше на 7, 15 або 30 днів.

Детальніше про послугу: https://credit365.ua/ru/how-to-get/loan-extension


Що буде, якщо не оплачувати кредит?

Кожен, хто бере кредит, одного разу може потрапити в неприємну ситуацію при його поверненні. У когось це відбувається випадково, а хтось навмисно вирішує відмовитися від оплати за кредитом. Незалежно від того, стали ви заручником обставин або не платите за кредитом навмисно, до наслідків необхідно бути готовим.


Дзвінки вам та рідним

Починаючи з дня оплати, вам будуть дзвонити фахівці і нагадувати про оплату кредиту. Але мета цих дзвінків - не просто вказати вам на дату повернення кредиту або її прострочення, але і отримати необхідну суму в найкоротші терміни. Тому, краще не ігнорувати дзвінки фахівців,адже в такому випадку, вони можуть почати телефонувати вашим родичам.



Нарахування пені і штрафів

Пеня і штрафи - додаткові витрати для тих, хто свідомо чи з необережності допускає прострочення за кредитом. Пам'ятайте про це, навіть якщо ви випадково пропустили день оплати своєї позики. Адже, навіть в разі схвалення реструктуризації кредиту, сума нарахованої пені нікуди не подінеться, і буде врахована до суми щомісячних платежів.

Тож, якщо ви хочете заощадити, краще не допускайте нарахування пені та штрафів.


Відмова в наданні повторних кредитів позичальнику і його родичам

У разі виникнення прострочення за кредитом, вся інформація передається до бюро кредитних історій, до яких мають доступ більшість кредитних організацій та банків. І якщо ви або ваші родичі вирішать оформити кредит на необхідні речі, техніку, відпочинок або навіть нерухомість, то можуть отримати відмову. Причому, після перевірки інформації, кредитні організації, а потім і ваші родичі будуть знати, в чому саме причина відмови. Скоріш за все, це викличе не лише неприємні розмови, але й цілком ймовірно - розрив важливих родинних зв'язків.



Заборона виїзду за кордон

Якщо ви плануєте відправитися у відпустку за кордон, краще уникайте прострочень за кредитами. Нерідко трапляються випадки, що дозволяють отримати за безцінь путівку на курорти за кордоном. І буде досить неприємно, якщо вас зупинять на кордоні разом із сім'єю, і перед всіма пасажирами попросять розібратися зі своїми боргами.


Подача позовної заяви в суд, і до виконавчої служби

Судовий розгляд - серйозний процес, який гарантовано приведе до погашення кредиту, і швидше за все, стане додатковою статтею витрат по ньому. Якщо раніше вам лише нагадували про необхідну оплату, то після подачі позовної заяви до суду, вашою справою займуться негайно. А якщо справа дійде до виконавців, то неприємності з оплатою кредиту будуть вирішені вже в примусовому порядку. І якщо раніше родичі і колеги могли дізнатися про ваш борг зі дзвінків, то у ввипадку примусового стягнення, деяким з них, можливо доведеться безпосередньо брати участь у закритті кредиту. А це загрожує неприємностями на роботі і сім'ї.

Так чи інакше, варта відмова від оплати кредиту всіх тих напастей, які таїть для вас, чи ні - вирішувати вам, але в більшості випадків, своєчасна оплата або продовження кредиту, призведе до менших витрат.


Чим Credit365, допомагає своїм позичальникам?

Ми намагаємося у всьому допомагати своїм клієнтам, і якщо з вами сталася важка фінансова ситуація, просто зверніться до відділу роботи з проблемною заборгованістю, за номером 0800210365, переведіть телефон у тоновий режим і натисніть кнопку «2» - вас вислухають і підкажуть найкомфортніший вихід із ситуації, що склалася.


Credit365 - ваш особистий фінансовий помічник

Ми допоможемо вам у вирішенні всіх першочергових фінансових питань. І навіть якщо у вас виникли проблеми з поверненням кредиту, ми завжди зможемо їх вирішити без зайвих витрат і непорозумінь.

Оформити кредит