Як навчиться контролювати особисті фінанси?


Сьогодні гроші є важливим елементом нашого життя. І якщо ви все частіше стикаєтеся з нестачею грошей або до кінця місяця не розумієте, куди поділася зарплата, значить у вас не все в порядку з веденням фінансів. Провідні фінансові експерти стверджують, що саме облік фінансів допомагає контролювати потік особистих грошових коштів, щоб не жити «від зарплати до зарплати» і почувати себе комфортно.

Поради з обліку особистих фінансів

Ми підготували для вас кілька простих порад, слідуючи яким ви зможете просто і швидко вирішити свої фінансові труднощі.


1. Записуйте свої витрати

Як правильно записувати витрати


Найперше, що потрібно зробити, щоб почати контролювати фінанси, це визначити основні статті своїх витрат і регулярно їх записувати. Може здатися, що ця процедура - дрібниця і непотрібний головний біль, але саме вона є основною для аналізу своїх фінансових справ!
Записувати витрати можна в особистих гаджетах або окремих блокнотах. Особистий фінансовий облік зручно вести на комп'ютері (ноутбуці). Для цього відкрийте будь-яку електронну таблицю (excel, електронну таблицю Google та ін.) І регулярно вносьте в неї всі свої витрати.
Хочете, щоб всі розрахунки були завжди з вами - встановіть спеціальне мобільний додаток з обліку фінансів на смартфон або планшет і вносьте в нього всі дані витрат. Звикли робити записи на папері? Регулярно записуйте свої витрати в паперовий блокнот. Можна розкреслити таблицю або просто вносити записи - як вам буде зручно! Навіть якщо ви зіткнетеся з деякими проблемами в своїх записах (забудете записати день-другий, не зможете встояти перед новеньким телефоном тощо.), Не опускайте руки. Особистий фінансовий контроль вимагає дисципліни і посидючості. Зате, завдяки наполегливості ви досягнете свободи від фінансових проблем.

2. Оцініть свої витрати

Как оценить и проанализировать свои расходы


Після того, як записи зроблені, потрібно їх правильно проаналізувати. Причому, робити це потрібно так само регулярно, як і робити записи. Цифри, записані вами, покажуть, на що ви витрачаєте свій бюджет. Але не це головне! Головне те, що ви напевно зрозумієте, як можна зменшити витрати і від яких витрат потрібно позбутися, щоб заощадити. Важливо! Ми рекомендуємо аналізувати записи не менше, ніж раз на місяць (краще - раз на тиждень). Так ви зможете постійно контролювати свої витрати і відмовитися від непотрібних покупок.

3. Йдете за покупками? Підготуйтеся!

Як правильно складати список покупок


За даними соціологів, більшу частину місячного бюджету ми витрачаємо на їжу і «емоційні покупки» (наприклад, щоденна кава перед роботою, тощо). Дуже важливо регулярно перевіряти свої записи на наявність непотрібних витрат і виключити їх.
Зробити це можна так:
1) Ходіть в магазини з чітким списком покупок, в який входить тільки найнеобхідніше.
2) Перед складанням списку запитайте себе - чи дійсно вам необхідна покупка тієї чи іншої речі, і вносьте\виключайте її зі списку.
3) Любите витрачати гроші в торгових центрах? Обмежуйте свій бюджет покупок на розваги.
Маркетологи жартують, - «немає більш цілеспрямованого чоловіка, ніж чоловік зі списком в магазині» Будьте як чоловік зі списком.

4. Акції та розпродажі - вірний помічник

Всі знають, що акції та розпродажі - чудова можливість купити потрібну річ і добре при цьому заощадити. Зараз в магазинах і мережах багато акційних пропозицій, які роблять речі доступнішими. Підпишіться на сторінки магазинів в соціальних мережах (facebook, instagram та ін), стежте за їх новинками, залишайте коментарі та отримуйте знижки - це дозволить не пропустити вигідну пропозицію. Наприклад, підпишіться на нашу сторінку в фейсбук і отримайте бонуси, залишивши відгук про роботу нашого сервісу.

Важливо пам'ятати, що даних порад потрібно дотримуватися в комплексі і регулярно. Чим більше дисциплінованими і старанними ви будете в питаннях обліку особистих фінансів, тим більш вдалими будете в усіх грошових справах.

Але, як би ви не були фінансово грамотні, з кожним може трапитися ситуація, коли гроші потрібні, а їх або немає, або вони розплановані на інші цілі (несподівано велика знижка на потрібну техніку або давно бажаний елемент гардеробу). У таких ситуаціях вам завжди допоможе сервіс Credit365! Щоб отримати терміновий кредит на карту за 15 хвилин, вам потрібно лише перейти на наш сайт, обрати на кредитному калькуляторі необхідну суму і термін кредиту і оформити заявку.


Правильний підхід до грошей + Credit365 = ваша фінансова стабільність!
Навіть якщо ви досить заробляєте, правильний підхід до особистих фінансів не буде зайвим! Звичка витрачати менше, ніж заробляєш, гарантує, що у вас завжди будуть гроші на непередбачені обставини. А з сервісом Credit365 ви завжди будете впевнені - навіть якщо грошей немає, ви завжди знаєте, де їх взяти.

Оформити кредит