5 порад, як почати робити те, що давно збирався


Думки про ідеальне майбутнє завжди надихають. Хтось мріє про красивий будинок, орендуючи кімнату, а хтось про струнку фігуру до літа ... І завжди ми даємо собі слово, що ось завтра (або з понеділка, з 1 січня) почнемо "нове життя". Проте "завтра" наступає неодмінно, та чомусь у нас не завжди виходить втілити мрії у реальність.

Ми не будемо розбиратися, чому так стається, та краще надамо інструкцію з 5 порад, яких варто дотримуватися якщо ви хочете перетворювати мрії в реальність. А також пояснимо, як кредит через інтернет на картку допоможе досягнути найсміливіших цілей.

1. Перетворіть мрію на ціль

Про процес "перетворення" мрії на ціль написано сотні книг і тисячі статей в інтернеті. Тому, на наш суб'єктивний погляд, ми обрали найпростіший і найзрозуміліший спосіб постановки цілей - система SMART. Розберемо її докладніше.

SMART - це абревіатура, кожна буква якої містить інформацію про те, якою має бути мета:


  1. Specific (конкретна) - ви повинні точно розуміти, чого хочете досягти. Наприклад, заробити 10'000 грн, щоб купити новий смартфон;
  2. Measurable (вимірювана) - ви повинні розуміти, коли мета буде вважатися виконаною. Наприклад, коли ви отримаєте 10'000 грн, які зможете витратити на купівлю;
  3. Achievable (досяжна) - ви не зможете стати космонавтом через 10 днів без підготовки, або не зможете гарно розмовляти іноземною мовою за місяць, якщо ніколи не вивчали її. Однак, ви в змозі схуднути на 2 кг за тиждень, якщо тренуватимитеся годину щодня;
  4. Relevant (значуща) - вона повинна "запалювати" вас кожного дня. Не потрібно намагатися досягти нав'язаних цілей (наприклад, здобути другу освіту за вимогою батьків, коли ви з задоволенням навчилися б грати на музичному інструменті);
  5. Time bound (обмежена в часі) - мрія так і залишиться мрією, якщо її не обмежити в часі. І до вибору дати варто підійти відповідально. Ви точно в силах вивчити 100 англійських слів за 1 місяць, але не зможете накачати ідеальний прес до пляжного сезону "з нуля", якщо поставили таку мету на початку травня.

Правильно зафіксована мета буде схожа на:

"Я навчуся грати на гітарі улюблену пісню моєї мами (назва) і зіграю її 30 квітня 2021 року (її день народження) на святковій вечері."

Опис цієї мети можна повісити на видне місце, щоб вона щодня нагадувала про себе. Сфотографуйте її та поставте заставкою на робочий стіл комп'ютера, або роздрукуйте її в форматі А4 і повісьте на дзеркало в передпокої.

2. Складіть план дій

"Їжте слона шматочками" - це не тільки основний принцип стратегічного менеджменту. Це корисна порада, що допоможе скласти план дій для досягнення будь-якої, навіть найскладнішої мети.

Щоб зафіксувати його, вам знадобиться щоденник або додаток-органайзер у смартфоні.


  1. Запишіть ціль на сторінці з датою, до якої вона повинна бути виконана.
  2. Розбийте її на 5-10 невеликих проміжних цілей, кожну з яких можна виконати за день. І запишіть їх.
  3. Розподіліть "міні-цілі" таким чином, щоб кожен день ви робили не великий крок до виконання головної мети.

Як говорив Конфуцій: "Той, що пересуває гори, спочатку прибирає дрібні камені."

3. Запишіть "ціну" невиконання

Починаючи шлях до мети ви повні мотивації. Але вже через кілька днів концентрація може різко впасти, тому що звичайні справи й форс-мажорні ситуації сильно відволікають.

Тому, щоб зберігати цілеспрямованість, навіть коли щось йде не так, вкажіть "ціну невиконання". Це умова, яку ви повинні виконати якщо мета не буде досягнена. Що ми маємо на увазі:


  • віддати N-грошей знайомому, на благодійність, тощо;
  • віджатися/присісти/підтягнутися N-раз;
  • з'їсти щось не смачне й викласти це в соцмережі.

В інтернеті є багато відео, де бізнесмени, не виконавши мету, ходять голяка по центру мегаполісу, або продають улюблені дорогі автомобілі за безцінь.

Ціна невиконання може бути неприємною або навіть дивною - чимось що зовсім не хочеться робити. Однак, вона не повинна шкодити вашому здоров'ю.

4. Фіксуйте проміжні результати та аналізуйте їх щотижня або щомісяця

Недостатньо просто щось робити - щоб досягти мети, важливо чітко слідувати плану. Для цього вам необхідно раз на тиждень або місяць обирати "контрольні дати" і аналізувати результати роботи.

Але не все завжди відбувається так, як заплануєш. Наприклад, ви можете вибитися з графіку через застуду. Або можуть затримати зарплату і ви не зможете досягти мети, хоч і не через свою провину.

Тому краще при плануванні закладати кілька днів, щоб "підстрахувати себе" на випадок форс-мажору. Але якщо непередбачена ситуація вже сталася і вам терміново знадобилися гроші на усунення наслідків - можна оформити швидкий онлайн кредит в Credit365 до 20`000 грн. Це допоможе в короткий термін розв'язати проблеми, які заважають досягти мети.


Оформити мікрокредит

5. Оточіть себе правильним інформаційним полем

Відвідуйте вебінари, дивіться цікаві ролики на YouTube, спілкуйтеся на форумах, в соціальних мережах і месенджерах. Так ви зможете знайти однодумців, і додатково заряджатися позитивом і впевненістю в досягненні цілей.

Оформити кредит