Біткоїн у 2020 році - чи варто заробляти?


У 2009 році, коли біткоїн коштував трохи більше ніж $0,01, аналітики та трейдери прогнозували його крах, аргументуючи свою позицію безперспективністю криптовалюти. Але у 2020-му році, мільйони людей у всьому світі мріють мати в електронному гаманці хоча б 1 BTC (абревіатура - біржовий тікер біткойну) і наполегливо шукають варіанти, щоб купити або отримати його без вкладень.

У чому популярність біткоїну? Чи варто купувати його чи краще заробляти на торгівлі криптовалютою у 2020 році? І як швидкий кредит допоможе почати трейдинг на біржі криптовалют? Відповіді нижче.

Що таке біткойн і чому він такий популярний?

Біткойн - це електронна валюта (криптовалюта), яка створена у 2008 році людиною (або групою людей), відомою за псевдонімом Сатоши Накамото.

Біткоїн складається з "сатоши" - дробових частин, як копійки у гривні. 1 BTC = 100'000`000 сатоши. Така валюта відрізняється від національної або іноземної тільки тим, що існує в мережі Інтернет.

Розглянемо, чому популярність біткоїну збільшується вже 10 років поспіль.

Безпека

На думку Брайана Армстронга, директора криптовалютної біржі CoinBase - зламати систему біткойну можна, але поки що у світі немає настільки потужного комп'ютера. Крім того, криптовалютний захист постійно вдосконалюється, а розробники своєчасно виправляють помилки в коді.

Анонімність

Біткоїн розроблений за технологією "блокчейн". Це база даних, яка містить інформацію про транзакції з використанням біткоїнів, але не зберігає дані щодо контрагентів або товарів.

Обмежена кількість

Загальна кількість біткоїнів - 21 млн (це обмеження зафіксовано в коді). В обороті поки знаходиться 18`473`460 (на початок липня 2020). Решта генеруються майнерами - людьми, що намагаються отримати криптовалюту за допомогою обчислювальних потужностей комп'ютерів та інших пристроїв, підключених до мережі Інтернет.

Звичайна людина, без вкладень, використовуючи лише потужність комп'ютера, ноутбука або навіть смартфона може отримати (на жаргоні - "добути") біткойн, за допомогою спеціальних програм.

Поки всі монети не будуть здобуті, ажіотаж не вщухне.

Висока швидкість і дешевизна переказів

Переказ біткоїнів та їх дробових частин (сатоши) займає декілька секунд. Проводиться в будь-яку точку світу, де є інтернет. Комісія за транзакцію - кілька центів.

Скільки на сьогодні стоїть біткоїн та де ним торгують трейдери?

На час написання статті (початок липня 2020 року), вартість 1 біткоїну в гривні становить 246`513,90 грн або $9`100.

Трейдинг на криптовалютній біржі - можливість заробити на вартості біткоїну й інших електронних валют для тих, у кого немає такої солідної суми.

Переваги трейдингу на торгових платформах:


  • для початку торгівлі на торговому рахунку потрібно від $100;
  • висока волатильність курсу біткоїну сприяє швидкому заробітку;
  • якщо працювати з брокером, можна своєчасно отримувати інсайдерські новини й збільшувати дохід.

Щоб збільшити суму торгового рахунку, перед зростанням вартості біткоїну, трейдерам доводиться шукати, де знайти гроші за годину, або навіть менше. У такому випадку, кредит онлайн на картку - спосіб, завдяки якому можна отримати до 20`000 грн за 15 хвилин. Це невелика сума, якщо порівнювати з вартістю "монети", але під час високої волатильності ринку криптовалюти, вона допоможе заробити від декількох сотень до тисяч гривень за годину чи навіть менше.

Для трейдингу краще використовувати великі криптовалютні біржі:


  • BTC-E - одна з найвідоміших російськомовних бірж. Доступна торгівля парами біткоїн/долар (євро, російський рубль);
  • Bitstamp - велика біржа, яка дозволяє трейдерам обмінювати біткоїн на інші криптовалюти й популярні іноземні валюти;
  • Criptonit - біржа, яка працює з 2012 року. Трейдери обирають її за великий вибір варіантів поповнення та виведення коштів.

Вони краще захищені від атак хакерів, і користувач має менший ризик зіткнутися з шахраями.

Однак, перед тим, як почати торгівлю, краще переконатися в тому, що платформа виконує свої зобов'язання. Для цього потрібно:


  1. Ознайомитись з відгуками щодо роботи біржі на форумах.
  2. Розглянути умови співпраці - особливо слід звернути увагу щодо варіантів та строків поповнення торгового рахунку й виведення коштів.
  3. Порівняти курс біткоїну на графіку криптовалютної біржі з офіційним (наприклад, на сайті Investing.com).
  4. Якщо перші три кроки викликають довіру до біржі - можна поповнити торговий рахунок на невелику суму, провести кілька операцій і спробувати вивести гроші.

Якщо всі етапи перевірки пройдено успішно, з біржею можна співпрацювати.

Чи варто вкладати гроші в біткойн у 2020 році?

Щоб відповісти на це питання варто звернутися до думки аналітиків провідних світових організацій:


  • за прогнозами аналітичного центру Bank of America, біткоїн за 2020 рік збільшить вартість до $16`000;
  • відомий аналітик криптовалюти Plan B прогнозує до 2021 року збільшення вартості BTC до $100`000 і вище;
  • фахівці аналітичного будинку Bloomberg у січні 2020 року опублікували звіт, щодо зростання ціни біткоїну від $14`000 до $30'000.

Майже всі прогнози аналітиків базуються на стабільності курсу криптовалюти під час пандемії коронавірусу.

Однак, вони й раніше давали прогнози на зліт у вартості або несподіване падіння біткоіну. Тому, для тих, хто побоюється вкладати велику суму в біткоїн, варто звернути увагу на варіанти отримати криптовалюту без вкладень.

Як заробити біткоін у 2020 році без вкладень?

Варіанти заробити біткоїн у 2020 році без вкладень:


  • біткоїн-крани - сайти або додатки, що пропонують завдання відвідувачам за винагороду в сатоши. Наприклад, за перегляд YouTube-ролика на сайті BitTube користувач заробляє з розрахунку 70 сатоши/35 секунд. Однак, перед початком роботи з "краном", варто ознайомитися з відгуками про ту чи іншу платформу - через незнання, можна зіткнутися з шахраями або сайтами, які вимагають вкладень;
  • хмарний майнінг - спосіб видобутку криптовалюти, за допомогою об'єднання приватних майнерів у пули. Він дозволяє знизити навантаження на комп'ютер або інші пристрої, але прибуток ділиться на частини та розподіляється між учасниками.
  • за перегляд навчальних роликів і проходження опитувань на платформі трейдингу CoinBase, можна отримати сатоши в еквіваленті $161 й більше.

Однак, потрібно бути обережним при виборі способів заробити біткойн, та перевіряти відгуки про платформи, перед початком співпраці.

Важливо пам'ятати! Процес отримання біткоїну без вкладень довгий. Наприклад, щоб отримати 1 BTC за перегляд роликів, потрібно 1389 годин (58 діб) провести біля екрану смартфону або комп'ютеру, без перемикання й не звертаючи відео.

Бажання заробити перший біткойн надто велике? Можна купити ще один смартфон або планшет, і використовувати його тільки для цих цілей. А якщо грошей на їх придбання немає - оформлюйте онлайн кредит для покупки потрібного пристрою та отримання будь-якої криптовалюти.

Оформити кредит