Що таке кешбек? Кешбек-сервіси в Україні

mojno li viehat’ za granitsu s kreditom

Дата публікації: 17 травня 2019. Дата оновлення: 11 листопада 2020.

Зміст:


Як же приємно отримувати сповіщення "Вам нарахований кешбек!" Але ще приємніше виводити та витрачати повернуті за покупки гроші. Команда Credit365 розповість що таке кешбек-сервіси, як за їх допомогою заробляти та економити сплачуючи онлайн кредит.

Що таке кешбек?

Простими словами, кешбек - це миттєве або відстрочене повернення грошей, витрачених на покупку товарів або сплату послуг.

Кешбек схожий на купони, що наші бабусі та мами вирізали з газет, журналів і віддавали на касі під час розрахунку. Відмінність лиш в тому, що користувач отримує реальні гроші замість знижки, і не відразу, а через час.

У більшості сервісів сума кешбеку коливається від 0.5% до 5%, але іноді досягає 10% і більше. Так сервіси стимулюють користувачів купувати товари або сплачувати послуги, співпрацюючи з ними.


Умови кешбек-програм придумані так, щоб бути вигідними учасникам - магазину, самому сервісу та покупцеві (клієнтові).

Однак, виникає питання: чому компаніям вигідно повертати частину грошей від покупки? Відповісти на нього простіше, якщо знати як працюють кешбек-сервіси.

Як працюють кешбек-сервіси?

Процес отримання кешбека простий:

  1. Користувач реєструється в будь-якому кешбек сервісі (наприклад, letyshops).
  2. Після реєстрації, заходить в Особистий кабінет сервісу й вибирає магазин або інтернет-платформу для здійснення покупки.
  3. Після покупки, протягом обумовленого терміну (найчастіше 30 днів), магазин перераховує кешбек-сервісу комісію за "залучення" клієнта.
  4. Потім, кешбек-сервіс повертає клієнтові обумовлений відсоток від покупки (кешбек).

Працюючи з такими інтернет-майданчиками користувач сам обирає, куди йому перераховувати гроші:

  1. На мобільний рахунок.
  2. На банківську картку.
  3. На електронний гаманець.
  4. Інші способи (для оплати онлайн-ігор тощо).

З плином часу кешбек ставав все популярнішим, і магазини разом зі знижками, почали пропонувати повернення частини грошей своїм клієнтам. Пізніше це впровадили у свою роботу й банки:

  • Monobank кешбек - можливість отримувати повернення грошей до 20% за розрахунок власними та кредитними коштами;
  • послуга Cash`ю від Альфа Банк - грошове повернення від 0.5% до 20%, залежно від категорії витрат;
  • кешбек від ПриватБанку - до 5% від суми покупки на розрахунки карткою та інші.

Як економити з кешбеком?

Кешбек-сервіси допомагають своїм клієнтам заощаджувати, пропонуючи порівняння товарів у різних магазинах, за певними критеріями (ціна, наявність акції та ін.). Це особливо зручно напередодні свят, оскільки у ці дні магазини та салони пропонують великі знижки. Але термін таких акцій жорстко обмежений в часі, і щоб отримати давно бажану річ дешевше, часто доводиться займати у знайомих або оформлювати кредит.

Завдяки подвійному кешбеку в Credit365 кожен користувач може придбати те що потрібно або хочеться, ще й заощадити на поверненні позики:

  • ми повертаємо частину від суми сплаченого кредиту (для нових користувачів - до 225 грн, а для постійних клієнтів - до 900 грн);
  • кешбек нараховується на бонусний рахунок миттєво;
  • він не має "терміну придатності” та може використовуватися, коли це необхідно;

Тому, якщо грошей на придбання товарів або сплату послуг не вистачає - оформлюйте кредит в Credit365 й отримуйте 20`000 грн за 15 хвилин. А після - придбайте що хочеться, не турбуючись про повернення позики.

Оформити онлайн кредит

Банки також дозволяють економити своїм клієнтам 200-500 гривень на місяць. Для цього їм потрібно розраховуватися за покупки карткою з кешбеком. Але є тонкощі: наприклад, якщо monobank пропонує кешбек до 20% від витрат на певну категорію товарів, варто уважно читати деталі пропозиції. В них може бути позначена максимальна сума кешбеку (наприклад, 200 грн). І незалежно від суми витрат, отримати більше клієнт не зможе.

Як заробити з кешбек-сервісами?

Кешбек - це не тільки можливість заощадити, але й спосіб заробити. Цим способом заробітку користуються у всьому світі з 2015 року, коли почався справжній "бум" кешбек на Аліекспрес.

Як організувати процес заробітку:

  1. Зареєструйтеся на будь-якому кешбек-сервісі, який пропонує своїм клієнтам комісію за реєстрацію друзів та їх покупки на сайтах-партнерах.
  2. Діліться своїм реферальним посиланням з друзями або розміщуйте його на своєму сайті чи в соціальних мережах (ми не рекомендуємо спамити під постами незнайомих користувачів і в чужих блогах, тому що власники профілів швидко видаляють такі коментарі й інші користувачі їх просто не побачать).
  3. Зацікавлені користувачі будуть переходити за вашим реферальним посиланням, реєструватися на сайті кешбек-сервісу й робити покупки.В середньому через місяць, ви отримаєте свій перший кешбек.

За даними користувачів на форумах, в середньому реферер (власник посилання) отримує близько 40 грн за кожну покупку. Тому, чим більше покупок роблять реферали, тим вищий заробіток.

Оформити кредит