Чи можна виїхати за кордон маючи несплачений кредит



Кількість користувачів кредитами зростає з кожним роком, тому закономірне питання «Чи можна виїхати за кордон з кредитом?» ставить все більше людей в інтернеті. Відповіді на це питання неоднозначні - все залежить від конкретної ситуації. Звичайно, частіше таке запитують позичальники з простроченням за кредитом, але розглянемо випадки, коли ви можете виїхати за межі країни, маючи кредит, а коли ні.


Заборона на виїзду за межі країни з діючим кредитом

Згідно Закону України «Про порядок виїзду з України», діючий кредит не є перешкодою для в'їзду або виїзду з країни. Такі питання зазвичай задають позичальники, що мають прострочення за кредитом, адже для них дійсно існують обмеження.

Заборона виїзду за межі країни, з простроченням по кредиту вступає силу, якщо:

  • Набуло чинності рішення суду про стягнення боргу за кредитом;
  • Відкрито виконавче провадження;
  • Позивач довів в суді, що позичальник ухиляється від сплати кредиту

Тільки при наявності цих трьох складових заборона застосовується до позичальника.


Як дізнатися, чи можна виїхати за кордон маючи непогашену заборгованість за кредитом?

Після винесення рішення про стягнення боргу за простроченим кредитом, суд зобов'язаний повідомити відповідача в письмовому вигляді. Так ви дізнаєтеся, що заборона діє на вас.

Якщо не хочете випробовувати долю, купуючи квитки на відпочинок або у відрядження, подайте заявку на сайті Державної Прикордонної Служби. Час відповіді на заявку - до 30 днів.


Сплатити кредит, щоб виїхати за кордон

Апеляції і пошук лазівок в законодавстві, звичайно, допоможуть знайти спосіб виїхати з країни. Але потрібно витратити багато часу і грошей на послуги юриста, здатного виграти вашу справу.

Повернення позики - вірний спосіб позбутися від боргу. Немає потрібної суми, щоб погасити заборгованість? Отримати дозвіл можна наступними способами:

  • Домовтеся з кредитором про рефінансування боргу. Для цього можуть вимагати внесення «гарантійного платежу» і потрібно буде трохи почекати зміни вашого кредитного статусу в Бюро кредитних історій, зате ви отримаєте можливість виїхати за кордон.
  • Перекредитація в інших фінансових організаціях. Хочете зробити все просто? Оформляйте швидкий кредит в МФО - всього кілька хвилин і гроші для погашення на вашій картці.
  • Позичити гроші у друзів, близьких або колег.

Зіткнулися з ситуацією, коли не можете виїхати за кордон через проблеми з кредитом? Credit365 допоможе вам у вирішенні цього завдання. З нами ви зможете отримати свій кредит всього за 15 хвилин.

Оформити кредит