Як відсвяткувати Новий Рік і залишитися при грошах


7 порад правильної підготовки до свят

Новий рік - одне з найголовніших свят. І, мабуть, найвитратніше. Новорічний стіл, подарунки друзям і близьким, ялинка, прикраси та гірлянди - все це коштує грошей, іноді чималих. В метушні новорічних приготувань легко перевищити бюджет і витратити більше, ніж передбачалося. У підсумку, після свят доводиться тугіше затягувати пояс в очікуванні наступного надходження грошей.Ми підготували для вас сім порад, що допоможуть відзначити свята "на відмінно" і залишитися при грошах, не економлячи кожну копійку після Нового року.


1. Готуйтеся заздалегідь

Скарбничка Credit365

Новий рік не приходить раптово. Якщо ви звикли добре відзначати це свято - почніть готуватися до нього заздалегідь. Скажімо, з січня. Якщо відкладати кожен місяць по 200 гривень, до наступного Нового року у вас назбирається 2400 гривень. Двісті гривень на тлі загального бюджету - сума непомітна, а от 2400 - цілком гідна. Якщо вам не вистачить такої суми, щоб відсвяткувати так, як ви звикли - відкладайте більше або додайте до відкладених грошей іще ті, які зазвичай витрачаєте на Новий рік. Без особливих зусиль ви отримаєте суму, на яку зможете накрити стіл і купити подарунки. Все залежить тільки від вашого апетиту.

2. Складіть список

Планування покупок з Credit365

Наперед сплануйте всі покупки. Інгредієнти для новорічних страв, подарунки, аксесуари, новорічні прикраси. Складіть список на папері або в телефоні, і викреслюйте куплене. Купуйте щось поза списком тільки якщо закупили все задумане і залишився бюджет. Так ви не перевищите ліміт і не купите чогось випадково два рази.

3. Визначте бюджет

Святковий бюджет з Credit365

Завжди заздалегідь розраховуйте суму, яку ви готові витратити на Новий рік. Розрахуйте - і ні на копійку від неї не відхиляйтесь. Навіть якщо дуже хочеться купити щось поза списком. Склали список - визначили бюджет - закупилися - все. Ні копійки більше. Тому що, як тільки ви виходите за рамки бюджету, механізм стримування перестає працювати - "все одно в бюджет не вклалися, чого тоді взагалі економити?" В результаті ви ризикуєте залишитися без грошей не те що по закінченню святкового тижня, а ще до його початку.

4. Шукайте дешевше

Вигідні пропозиції від Credit365

Дешевше - не значить гірше. У різних торгових точках ціна на один і той же товар може бути різною. Заздалегідь визначте, за чим варто з'їздити в супермаркет, за чим - на ринок. Подарунки обирайте в інтернеті - як правило, ціни в інтернет-магазинах помітно нижчі, ніж у звичайних. Навчіться купувати на Алі Експрес: там продаються ті ж товари, тільки в рази дешевше. Служби доставки доставляють покупки в Україну протягом місяця, а гарантія повернення грошей захищає вас від недобросовісних продавців.Якщо ви навчитеся розумно економити, роблячи покупки там, де дешевше - жити стане легше не тільки на Новий рік.

5. Користуйтеся знижками

Знижки в Credit365

Перед Новим роком магазини і супермаркети завжди проводять акції і роблять знижки на товари. Не соромтеся взяти буклет на вході і ознайомитися з ним. При купівлі пляшки кока-коли дають ще одну в подарунок? Чудово - економія очевидна. Знижена ціна на оселедець, консервовану кукурудзу або зелений горошок? Відмінно.Але будьте уважні. Часто акційна ціна діє на товари з терміном придатності або пошкодженою упаковкою. І якщо під час приготування їжі вам все одно, як виглядає упаковка з-під крабових паличок, то на термін придатності звертати увагу потрібно в обов'язковому порядку. Провести новорічну ніч з розладом шлунка після всіх приготувань - задоволення сумнівне.

6. Платіть готівкою

Оплата готівкою

Розплачуватися картою зручніше, ніж готівкою. Тільки от і грошей витрачається при цьому більше. Це психологічний фактор. Оплачуючи покупки, ви витрачаєте несправжні гроші - їх не можна помацати і перерахувати. Спрацьовує психологічний тригер, який дозволяє витратити більше, ніж ви розраховували.Використовуйте для покупок готівку, при цьому не беріть з собою занадто багато грошей - інакше надто велика спокуса перевищити ліміт. У результаті може виявитися, що бюджет на стіл перевищений, і на подарунки тепер не вистачає. Або навпаки.

7. Залиште "подушку безпеки"

Гроші в борг в Credit365

Обов'язково відкладіть суму, яка дозволить вам, не затягуючи пояс, прожити до наступної зарплати. Новорічні свята закінчаться а жити на щось треба буде. Відклавши гроші, ви не залишитеся без засобів для існування, коли настануть будні, і вам не доведеться шукати гроші в борг.

Що робити, якщо грошей не вистачило?

Кредит від Credit365

Якщо вам все-таки не вистачило грошей на новорічний стіл, подарунки або на життя після свят - не турбуйтеся. Зверніться в Credit365. Ми завжди готові прийти на допомогу і видати мікрокредит на вигідних умовах.Для отримання мікрокредиту не потрібно їхати в офіс компанії і чекати в черзі - заявки приймаються онлайн, а гроші переводяться на картку будь-якого банку України. Мінімальна сума першого кредиту - 500 гривень, максимальна - 3 000 (до 10 000 грн на наступні кредити). Кредит онлайн видається на термін від 7 днів до одного місяця під мінімальний відсоток. Все, що потрібно - паспорт громадянина України, діюча банківська картка, оформлена на вас і доступ в інтернет. Заповніть форму заявки на сайті credit365.ua і вже за 15 хвилин гроші надійдуть на вашу карту.

Оформити кредит