Лист від клієнта


Тиждень тому нам надійшов лист від клієнта через форму зворотнього зв'язку. У ньому він розповів про свій досвід оформлення кредиту на картку в Credit365 і ще 2-х інших мікрофінансових організаціях. Ми дякуємо йому за детальний аналіз наших сильних і слабких сторін, і викладаємо текст листа. Але змушені приховати назви інших організацій.

Навіщо я це зробив?

Я періодично оформлюю споживчі кредити в банках і віддаю їх завжди вчасно. Але останнім часом мене зацікавила реклама різних мікрофінансових організацій. Тому я вирішив дізнатись: чим онлайн кредит відрізняється від банківського. Для цього я оформив мікрокредит у 3-х популярних кредитних організаціях, серед яких опинився Credit365. Оформлював позики по черзі: брав максимально можливу суму на 30 днів.

Нижче я розповім переваги та недоліки вашого сервісу в порівнянні з іншими, які знайшов як клієнт.

1. Реєстрація

Процес реєстрації в зазначених мікрофінансових організаціях перед оформленням першого онлайн кредиту майже ідентичний:

  1. Обираєш термін і суму кредиту.
  2. Натискаєш "Оформити кредит".
  3. Створюєш особистий кабінет, проходиш процедуру реєстрації і верифікації банківської карти.
  4. Підписуєш договір і отримуєш гроші на картку.

Головна перевага Credit365 - швидка реєстрація. Вона зайняла в мене 2 хвилини, тому що форма не містить зайвих питань.

Але в однієї МФО знайшов можливість реєстрації через BankID. Це дуже зручно, і якщо ви упровадите її на своєму сайті, то процедура реєстрації на вашому сайті буде ідеальною.

2. Оформлення кредиту онлайн

Для нових клієнтів Credit365 пропонує оформити кредит до 5'000 грн на термін до 30 днів. Зараз це одна з найвигідніших пропозицій кредитування. Пропозиції в інших МФО ідентичні або гірші.

При оформленні кредиту у вас, порадувала відсутність "таймерів" для підписання договору. Немає почуття, що хтось підганяє. Можна спокійно почитати кредитний договір, переконатися в прозорості умов, ще раз подумати та підписати.

Розгляд заявки швидкий, але думаю що на це більше впливає кредитний рейтинг позичальника: якщо кредитна історія відмінна, то й позитивна відповідь за заявкою буде швидкою. Гроші на мою картку були перераховані протягом декількох хвилин.

3. Комісія за кредитом

Комісія на перший кредит в Credit365 вийшла найвищою, якщо порівнювати з іншими МФО, тому що у вас знижка 50% на першу позику, а в інших майже 100%. Тому я б не рекомендував вашу компанію тим, хто не планує часто співпрацювати з мікрофінансовими сервісами.

Але тим, хто хоче знайти кредитну організацію для постійної співпраці, наприклад оформлювати кредит декілька разів на рік і не турбуватись через високі відсотки, рекомендую обирати саме Credit365. Адже відсоткова ставка за кредитами у цьому сервісі буде оптимальною протягом усього терміну співпраці. Згідно з розрахунками, якщо я захочу взяти другий кредит у ваших конкурентів, то відсоток за позикою буде близько 2-3%, а у вас - 1,3%, з урахуванням знижки 35% за програмою лояльності, яку я отримав. А якщо сплатити частину комісії кешбеком, то відсоток буде трохи більшим за 1%.

4. Бонуси та акції

Відсутність промокодів і знижок спочатку засмутила. Але коли я уважно познайомився з бонусною системою та акціями, то зрозумів: якщо врахувати що сервіс пропонує подвійний кешбек, а також знижку через програму лояльності й бонуси за відгуки, то промокоди вашим клієнтам не потрібні. Тому що я сам можу впливати на величину знижки за позикою кожного разу, коли користуюся послугами сервісу, а не чекати знижкових купонів у свята, як на Аліекспресс.

Але все ж, подумайте про парочку промокодів для нових клієнтів :-)

5. Продовження кредиту

Я не знайшов великої різниці в послугах продовження позики між МФО, але побачив різницю від банківського кредиту. Пролонгація кредиту це як парашут на випадок форс-мажорних ситуацій, що заважають сплатити кредит вчасно.

Варто прострочити платіж за банківським кредитом, як відразу починаються штрафи й дзвінки. Але у вас є дійсно корисні для клієнта "фішки":

  1. Грейс-період - 3 дні без нарахування штрафів і відміток в кредитній історії.
  2. Продовжувати кредит можна необмежену кількість разів.

Це дуже зручно.

6. Повернення кредиту

В день повернення кредиту мені зателефонував кредитний фахівець Credit365 і нагадав про оплату. Все було спокійно і чемно. Не було тих страшилок про колекторів, якими люблять лякати один одного користувачі на форумах.

Додатково хочу відмітити чат-бот Credit365. В інших МФО такого не бачив. Можна швидко отримати потрібну інформацію за своїм кредитом, без авторизації в Особистому кабінеті та дзвінків кредитним фахівцям компанії.

Підсумки

В цілому, у мене залишилося позитивне враження про кредитування в Credit365. Нижче по пунктах резюмую те, що сподобалося й не сподобалося:

  1. Процес реєстрації для нових користувачів зручний і швидкий, але не завадило б додати авторизацію клієнтів через BankID.
  2. Сума кредиту для нових клієнтів - до 5000 грн. Цього достатньо, щоб вирішити більшість проблем.
  3. Оцінити переваги кредитування в Credit365 можна, якщо постійно співпрацювати з сервісом.
  4. За чат-бот Credit365 від мене окремий респект.
  5. Наявність грейс-періоду і необмежена кількість продовжень строку користування кредитом дійсно виручають.
  6. Бонусна програма і програма лояльності, що дійсно допомагають економити.
  7. Компетентні фахівці Credit365, з якими приємно спілкуватися.
  8. Немає спаму від Credit365 ні по Email, ні в СМС.

Без сумніву, раджу цю компанію для оформлення кредиту. Дякую вам за якісний сервіс.

Оформити кредит