Як підготувати автомобіль до зими?


Як кажуть автомобілісти: "Придбати автомобіль просто, куди складніше його обслуговувати". Головні труднощі своєчасного та якісного обслуговування машини полягає в відсутності потрібної суми грошей на це.

Що варто встигнути поміняти в автомобілі до настання холодів, а що можна залишити до весни? І головне, де знайти на це гроші? Фахівці команди Credit365 дають відповіді на головні питання автолюбителів і розказують про користь онлайн кредиту для своєчасного обслуговування машини.

Навіщо потрібно технічне обслуговування автомобіля восени?

Якщо не виконувати технічне обслуговування автомобіля напередодні холодів, витрати на його утримання збільшаться в 1,5-2 рази, а ризик потрапити в аварію в 3-5 разів. Ось чому:


  • якщо не поміняти літні шини на зимову гуму, витрата палива збільшиться на 1-3 літри/100 км, а гальмівний шлях на мокрому асфальті стане більшим на 5 метрів (в ожеледь - на 15 метрів);
  • якщо вчасно не видалити наліт на клемах акумуляторної батареї, то ви не зможете завести машину й доведеться міняти АКБ;
  • якщо не замінити рідину склоомивача на зимову, то вона замерзне і може призвести до несправності внутрішніх деталей авто;
  • якщо не замінити масло двигуна автомобіля, це призведе до його перегрівання та збільшить ризик поломки мотора;
  • якщо не замінити фільтр салону й не перевірити пічку, то під час їзди в холодну пору, буде регулярно пітніти скло і доведеться відволікатися, щоб протирати їх ганчіркою, інакше їздити буде неможливо.

До того ж після настання холодів, співробітники ДАІ можуть накласти адміністративний штраф за їзду на літній гумі (340-680 грн). Якщо ви не готові до таких наслідків, краще підготувати свій автомобіль.

Готуємо авто до зими: що треба замінити та скільки це коштує?

Якщо вам потрібно підготувати авто до зими, важливо встигнути обслужити машину до того, як середня температура опуститься до + 5°C вдень або випаде перший сніг. За статистикою СТО, близько 50% автолюбителів звертаються до них вже після настання холодів. І через збільшення навантаження на автомайстрів, вартість обслуговування на станціях зростає на 10-15%.

З чого почати?

Замініть гуму на зимову

"Перевзути" свій автомобіль можна й самому, навіть якщо ви раніше цього не робили, але тільки якщо зимова гума вже стоїть на дисках і не потрібно робити її балансування. В інтернеті є багато відео на цю тему, а серед друзів обов'язково знайдеться хтось, хто допоможе безкоштовно.

Якщо ж ви тільки придбали зимову гуму або вона вже є, але без дисків, потрібно кожен сезон звертатися до СТО. Вартість заміни однієї покришки становить від 80 грн, в залежності від її радіуса, а значить, близько 400 грн за 4 колеса, кожного сезону.

Лайфгак: щоб заощадити мінімум 800 грн/рік і не стояти в черзі на "перевзування" покришок, можна заздалегідь придбати б/в диски потрібних розмірів (на авторозборці або в інтернеті - в середньому 1500 грн за 4 диски) і міняти гуму самостійно.

Замініть акумуляторну батарею

Якщо ви помітили, що в теплу пору року акумуляторна батарея на авто:


  • швидко втрачає заряд навіть без вмикання світла фар;
  • перегрівається під час зарядки;
  • виникає неприємний запах,

це означає що її вже потрібно замінити, не чекаючи зими.

Тому що з настанням холодів, через несправну АКБ завести автомобіль не вийде, і крім того, можна "спалити" стартер (вартість ремонту або заміни нового стартеру від 200 грн до 3000 грн).

Щоб точно дізнатися, чи варто міняти акумуляторну батарею автомобіля, навіть якщо вищевказаних проблем не спостерігається, краще звернутися на СТО, щоб фахівець протестував її роботу на спеціальному обладнанні.

Нова АКБ коштує від 2000 грн, в залежності від класу машини, але змінюють її раз на 3-5 років.

Перевірте підвіску

Досвідчені автолюбителі радять перевірити:


  • стійки та тяги стабілізатору;
  • пружини підвіски;
  • амортизатори;
  • сайлентблоки та інші вузли.

Під впливом високих температур і постійного тиску, саме ці вузли піддаються найбільшому зносу. Міняти їх потрібно, якщо спостерігаються люфти та стукіт під час їзди на нерівних дорогах.

Діагностика підвіски на СТО коштує від 200 до 1000 грн, в залежності від класу авто та обладнання фахівців. Також варто враховувати вартість деталей і ремонту (в середньому, на ремонт ходової перед зимою автовласник витрачає близько 2000 грн).

Технічне обслуговування авто: більше порад від досвідчених автомобілістів

  1. Заливайте антифриз і постійно перевіряйте його рівень у системі охолодження.

Система охолодження потрібна, щоб підтримувати оптимальну температуру двигуна. Її діагностика коштує від 250 грн.


  1. Замініть склоомивач на зимовий.

Літній склоомивач або дистильована вода замерзають при температурі -5°C. Через це може деформуватися бачок омивача, і доведеться його міняти.


  1. Під час заміни та ремонту краще використовуйте оригінальні запчастини.

Хоч аналоги завжди дешевші ніж оригінальні деталі у 2-3 рази, але в 60% випадків вони мають дефекти, або виготовлені з неякісних матеріалів. Тому для свого авто краще купувати тільки рекомендовані заводом-виробником запчастини.


  1. Якщо ваш бюджет дозволяє, варто провести детейлінг кузова машини.

Через постійний вплив реагентів, якими посипають дороги, кузов автомобіля починає "гнити" швидше. І, щоб уповільнити цей процес, багато автолюбителів обслуговують свій автомобіль у спеціальних детейлінг-центрах. Сьогодні вони є в кожному великому місті.

Онлайн кредит в Credit365 на обслуговування і ремонт автомобіля

Щоб підготувати автомобіль до зими, потрібно близько 8'000 грн, а якщо врахувати придбання нової зимової гуми та дисків, доведеться витратити від 15`000 грн і більше. Також, чим вищий клас машини, тим більшими будуть витрати на її обслуговування й ремонт.

Досвідчені автовласники знають, що технічне обслуговування автомобіля - це необхідність, особливо якщо машина потрібна регулярно (наприклад, для роботи). Але ніхто не застрахований від різних форс-мажорних ситуацій. Тому не рідкісні випадки, коли відкладені на ремонт гроші доводиться витрачати на інші, важливіші цілі.

В таких ситуаціях допоможе онлайн кредит в Credit365. Ми вже 7 років видаємо кредити на картку, на термінові цілі. Наші переваги:


  • процес оформлення заявки на отримання кредиту займає до 5 хвилин;
  • найнижча процентна ставка серед мікрофінансових організацій (1.8% в день);
  • завдяки програмі лояльності, участі в акціях і бонусній програмі можна зменшити комісію за кредитом на 50% - 70%;
  • даємо відповідь за заявкою за 15 хвилин;
  • перераховуємо гроші на картку позичальника миттєво;
  • не ставимо зайвих питань, а даємо кредити швидко і зручно;
  • умови кредитування прозорі;
  • відповідаємо на будь-які питання в соцмережах, месенджерах, через електронну пошту та за телефоном гарячої лінії;
  • розробили чат-бот Credit365, для цілодобового доступу до інформації за кредитом, без авторизації на сайті.

Оформити кредит



Оформити кредит