Зміст машини в Україні: скільки вийде, як заощадити?


Утримання автомобіля в Україні: скільки коштує і на чому заощадити?

Утримання авто в Україні - зворотня сторона покупки особистого автомобіля. І хоча, кожен з нас хоче більше свободи і менше користуватися громадським транспортом, купуючи авто, важливо закладати в бюджет достатню суму на його утримання. Мета статті: розповісти починаючому автомобілісту, в яку суму обійдеться утримання особистого транспорту, звідки брати кошти на це і на чому можна заощадити?

В яку суму обійдеться утримання автомобіля на місяць?

Якщо хочете знати, у скільки обійдеться утримання автомобіля, наприклад, на місяць, визначте для себе основні статті витрат на нього.


Паливо

Паливо для авто - головна стаття витрат на його утримання. І чим більше ви їздите, тим більше за нього заплатите - це аксіома. Тому, для правильного вибору авто і вашої економії, важливо знати, від чого залежить збільшення витрат палива, адже ціни на бензин, дизель і газ, постійно підвищуються.

Витрати палива залежать від:


  • його ваги і ступеня завантаження;
  • трансмісії;
  • об'єму двигуна;
  • дороги, по якій ви їдете (по місту витрата завжди більше, ніж на трасі).

Наприклад, Renault Logan з об'ємом бензинового двигуна 1.6 л, витрачає 6 л/100 км на трасі і 8.5 л/100км по місту. Якщо ви їздите, в середньому, 500 км/місяць по місту, то місячний бюджет на паливо розраховується: 8.5л * 5 (сотні кілометрів) * 28 грн (приблизна вартість 1 л. бензину) = 1 190 грн. І це лише розрахунок. Реальна сума, швидше за все, буде на 500 - 700 грн більше.


Обслуговування та ремонт

Без спеціального обслуговування автомобіль не зможе працювати тривалий час. Тому, діагностику стану вашого транспорту і його ремонт слід виконувати своєчасно. Для цього підійде технічний огляд транспортного засобу.

ТО вашого авто, за рекомендаціями виробника, варто проводити кожні 10 000 - 20 000 км, щоб замінити витратні матеріали (масло, бензиновий, повітряний фільтр, тощо) і провести діагностику роботи окремих систем вашого автомобіля.

Розрахувати вартість техогляду автомобіля заздалегідь - дуже складно, оскільки лише після перевірки стане зрозумілою сума ваших витрат.

Тому, якщо ви вже на СТО і вам озвучили "прайс", який потрібно сплатити прямо зараз, оформіть кредит на карту онлайн і насолоджуйтеся тим, як вашу "Ластівку" повертають до ідеального стану.


Страхування

Страхування ОСАГО - обов'язкова вимога законодавства. Без нього водій не має права керувати своїм автомобілем. Такий страховий поліс є гарантією компенсації збитку водія, який потрапив в ДТП.

Сума страховки залежить від:


  • типу транспортного засобу;
  • місця реєстрації автомобіля.

Страхове покриття ОСАГО на 12 місяців обійдеться вам від 300 до 1100 грн.


Заміна гуми

Заміна шин з літньої на зимову, і навпаки, є найважливішою процедурою для автолюбителя. Якщо не змінити автомобільне "взуття", вас можуть чекати штрафи, поломки чи навіть, аварії. Тому, нехтувати цим процесом не можна.

Важливо пам'ятати, що термін служби кожного комплекту гуми - максимум 3 сезони. В середньому, витрати на комплект шин складають 4 000 - 6 000 грн.

Набір автомобіліста

Набір автомобіліста включає в себе:


  • аптечку для надання першої медичної допомоги;
  • буксирувальний трос;
  • знак аварійної зупинки;
  • вогнегасник.

Такий набір повинен бути в кожному автомобілі, в іншому випадку, вас чекає штраф, або наприклад, значний рахунок за евакуатор, якщо через рядову поломку не маєте можливості самостійно відбуксирувати транспортний засіб до найближчого СТО.

Вартість набору автомобіліста становить 600 - 1000 грн.


Стоянка, гараж

Стоянка, парковка або гараж - це місця, де зручніше за все залишати автомобіль в негоду і щоб захистити від дій зловмисників.

Якщо гараж або місце для стоянки автомобіля у вас ще не придбано, витрати складуть від $ 5000. Вартість паркування може варіюватися від 100 до 150 грн/добу стоянки.


Непередбачені витрати

Підготуватися до непередбачених витрат не завжди виходить. Але, коли вони трапляються, важливо або мати під рукою потрібну суму, або знати, де її знайти швидко.

І розмова не тільки про випадково пробите колесо або подряпини на кузові. Іноді трапляються випадки, коли потрібна сума, яка дозволить уникнути серйозних витрат.


Штрафи

Найнеприємнішими непередбаченими витратами є штрафи. Їх розміри коливаються від 500 грн за непристебнутий ремінь безпеки, до 40 800 грн - за керування транспортним засобом водієм, якого цього права позбавили.


Мийка

Якщо у вас немає можливості мити свій автомобіль самостійно, то ви будете частіше користуватися послугами автомийки. Особливо, в негоду.


Кредит онлайн на карту - ідеальна можливість не залежати від обставин і вирішити будь-яку ситуацію без необхідності ставити родичів і друзів до відома.


Як заощадити на утриманні автомобіля?

Заощадити на утриманні автомобіля можна, дотримуючись таких порад:


1. Купуйте автомобіль "по кишені"

Це найперша порада, якій варто слідувати при купівлі автомобіля. Чим могутнішим, більшим, статуснішим є ваш автомобіль, тим дорожче він коштує і тим дорожче обійдеться його утримання і ремонт.


2. Проходьте техобслуговування автомобіля відповідно до рекомендацій виробника.

Своєчасна заміна витратних матеріалів дозволить не тільки уникнути серйозних поломок автомобіля, які можуть "завдати удар" по вашому бюджету, але і можливих аварій.


3. Слідкуйте за станом вашого автомобіля


  • тиск в шинах має відповідати заводським нормам;
  • своєчасно проводьте діагностику двигуна;
  • відразу міняйте свічки запалювання, якщо вони іскрять;
  • перевіряйте і ремонтуйте ходову частину;
  • не перевантажуйте автомобіль під час їзди;
  • стиль водіння повинен бути плавним, без ривків;

Все це дозволить зменшити витрати на бензин на 20% - 50%.


Як самі бачите, заощадити на утриманні машини в Україні можливо. Для цього користуйтеся зазначеними вище порадами. Але якщо непередбачена ситуація сталася, кредит онлайн на карту від Credit365 - вірний спосіб отримати швидку допомогу в будь-якому, навіть в найнепередбачуванішому випадку.

Оформити кредит