Як дожити до зарплати без грошей


Що робити, якщо всі гроші витрачені, а до зарплати ще далеко

Нещодавно ми розповідали, як відзначити новорічні свята і не залишитися без грошей. Сьогодні будемо розбиратися, що робити, якщо, незважаючи на всі вжиті заходи ви все ж вийшли за рамки бюджету. Як економити, не голодуючи і не обмежуючи себе абсолютно у всьому? Відповіді - нижче.

Розрахуйте бюджет

Перше, що потрібно зробити - зрозуміти, скільки у вас грошей і на який термін їх потрібно розтягнути. Без розрахунку бюджету дотягнути до зарплати не вийде. Ви повинні чітко знати, яку суму ви можете витратити на кожен день. Розділіть кошти, що залишилися у вас, на кількість днів до зарплати. Вийде та сума, яку ви можете витрачати кожен день. Спробуйте розподілити цю суму за групами - продукти, проїзд, мобільний зв'язок, побутова хімія або предмети гігієни. Викресліть те, без чого зможете обійтися на цей період і не робіть ніяких покупок понад запланованого.

Враховуйте витрати

Розрахувавши бюджет, треба його дотримуватися. Для цього контролюйте свої витрати. Записуйте абсолютно всі витрати - від поїздки на автобусі до купівлі хліба. Викреслюйте ці суми із щоденного бюджету. Зуміли заощадити і витратити менше, ніж планували? Відмінно! Перенесіть заощаджену суму на наступний день. Витратили більше? Доведеться переглянути бюджет на період, що залишився - тепер ви повинні витрачати щодня ще менше. Ведення списку витрат дуже дисциплінує і допомагає не купувати те, без чого можна обійтися.

Їжте вдома

Обіди в кафе і ресторанах, швидкий перекус у фастфуді - порахуйте, скільки йде на це грошей і ви здивуєтеся. Вартість "МакМеню" в "МакДональдс" - це два дні триразового харчування вдома. Вигода домашнього харчування очевидна. Замініть громадське харчування на смачну і корисну домашню їжу. Витратьте час після роботи, щоб приготувати вечерю, встаньте вранці на півгодини раніше, щоб зробити сніданок. Візьміть на роботу пакет з бутербродами. Ви не будете голодні, а бюджет заощадите. Причому - значно.

Купуйте недорогі продукти

Харчуючись вдома, відмовтеся від делікатесів. Купуйте продукти, з яких можна приготувати не дорогу, і ситну їжу. Макарони, крупи, картопля, консервовані овочі - при правильному підході ви не втратите в смаку і не будете економити на інших речах. В інтернеті є маса рецептів, за якими ви зможете приготувати смачні страви зі звичайних недорогих продуктів. Спробуйте і не пошкодуєте.

Купуйте оптом

Розрахуйте необхідну кількість продуктів, якої вистачить, щоб нормально харчуватися до зарплати. Складіть список і вирушайте за покупками. Пам'ятайте, що купуючи більше - ви економите. Купувати продукти можна на оптових базах або в оптових магазинах. Швидше за все ви витратите всю суму, яку відклали на харчування і побутові дрібниці - зате будете забезпечені всим необхідним до кінця періоду економії.Зверніть увагу на шампунь, рідке мило чи миючий засіб для посуду у великих пляшках. Зазвичай побутова хімія у великій тарі коштує трохи дорожче, але в довгостроковій перспективі виходить вигідніше - в них банально, більше об’єму. Хоча, якщо вам достатньо невеликої пляшки - купуйте її, так ви не перевищите бюджет.

Слідкуйте за акціями та знижками

Не соромтеся брати листівки на вході в магазин або просто на вулиці. Така реклама часто присвячена акційним пропозиціям - а це саме те, що вам зараз потрібно. Дві пляшки соняшникової олії за ціною однієї? Відмінно. Знижка на свіжоморожену рибу? Чудово. Але. купуючи товари зі знижкою, будьте обережні. Іноді влаштовують розпродажі тих продуктів, термін придатності яких підходить до кінця. Завжди звертайте увагу на зовнішній вигляд продуктів і термін їх придатності.

Відмовтеся від великих і імпульсивних покупок

Купівля нового одягу, взуття, мобільного телефону або набору порцелянових слоників може почекати, поки не наступить більш зручний час. Утримуйтеся від раптових стихійних покупок. Купивши щось під впливом емоційного сплеску, ви ризикуєте витратити бюджет і залишитися без грошей.

Користуйтеся громадським транспортом

Таксі - швидко і зручно, беззаперечно. Але це ще й затратно. Один раз проїхавши на таксі, ви витратите суму, за яку могли б їздити на роботу і назад в метро, або на автобусі протягом п'яти днів. Відмовтеся від зручності хоча б на той період, доки не подолаєте фінансові труднощі. Так ви зможете добре зекономити і не влазити в інші статті бюджету, щоб доїхати до дому.

Продайте непотрібне

Напевно у вас вдома є речі, якими ви давно не користуєтеся, а викинути шкода. Мобільний телефон, що залишився після переходу на нову модель, зимова куртка, яка вже не подобається, книги, які ви ніколи не будете перечитувати. Уважно озирніться, проведіть інспекцію балкона і комори - напевно ви знайдете масу непотрібних речей. Зараз саме час з ними розлучитися. Зареєструйтеся на OLX, Клумбі або іншому сайті, розмістіть оголошення - і вперед. Люди навколо вас можуть шукати те, що вам давно не потрібно. Тож, чому б не допомогти їм, заробивши на цьому? Сфотографувати товар, зареєструватися на сайті й дати оголошення з продажу - справа десяти хвилин. А виручені гроші додайте до свого бюджету.

Відмовтеся від розваг

Похід в кафе або кінотеатр, посиденьки з друзями в п'ятницю, - здавалося б, дрібниця. Але в режимі економії кожна така звичка може серйозно вдарити по збіднілому бюджету. Знайдіть в собі сили змінити звичний розпорядок. Кіно можна подивитися вдома, по телевізору, замість кафе - приготувати їжу самостійно, а друзів заздалегідь попередити, що маєте труднощі. Справжні друзі не лише зрозуміють, але й допоможуть.

Візьміть кредит

Якщо ви не хочете або не можете економити - не впадайте у відчай. Рішення є. Візьміть мікрокредит у Credit365. Для цього не потрібно виходити з дому і навіть вставати з-за комп'ютера. Достатньо перейти на сайт https://credit365.ua, вибрати потрібну суму і строк кредиту, і заповнити заявку. Вже через декілька хвилин ви отримаєте рішення, а гроші будуть перераховані на карту будь-якого українського банку протягом п'ятнадцяти хвилин після схвалення заявки. Для нових клієнтів доступна сума до 3 000 гривень, максимальний термін мікрокредиту - один місяць. Система відразу ж розрахує суму, яку вам потрібно буде повернути. А якщо не встигните повернути гроші - можна продовжити термін кредиту. Взявши мікрокредит, ви без проблем дочекаєтеся нового надходження грошей і погасите борг, ні в чому собі не відмовляючи і не намагаючись зекономити кожну копійку.

Оформити кредит