Як заробити гроші в селі


Як заробити гроші в селі: способи заробітку українців

Варіантів заробітку в селі, може й менше, ніж в місті, але вони доступні кожному, хто хоче мати стабільний дохід. Як зараз заробляють українці в селі? Чи вигідно відкривати там бізнес? І де знайти гроші, щоб сформувати стартовий капітал?

Як заробляють в селах українці?

Українці, які живуть і заробляють в селах, мають наступні варіанти отримання доходу:

  • бізнес або підприємництво;
  • послуги односельцям;
  • сільське господарство.

Відразу відзначимо, ми не маємо на увазі тих, хто щоранку їздить з села в місто на роботу або працює віддалено в українських чи зарубіжних компаніях. А розглядаємо отримання доходу українцями, що і проживають і працюють в селах.

Бізнес або підприємництво

У селах можна робити бізнес майже без стартового капіталу. Досить мати те, що потрібно односельчанам.

  • можна продавати продукти сільського господарства, вирощені на своєму городі, біля будинку;
  • зайнятися ремонтом с/г чи побутових інструментів;
  • відкрити свій магазинчик товарів, яких немає в місцевих магазинах.

Звичайно, якщо зайнятися торгівлею, потрібні дозвільні документи, оформлення юридичної особи, і місце для магазину. Проте багато хто, після купівлі потрібної продукції, розміщують оголошення в заздалегідь створеній групі в месенджерах і продають товари прямо з багажника автомобіля.

Для такого виду підприємництва необхідний стартовий капітал менше 20 000 грн, тому можна взяти онлайн кредит в МФО, де, на відміну від банків, не вимагають довідок про доходи або з місця роботи.

Послуги односельчанам

Послуги односельчанам в селі - один з найбільш підходящих способів заробітку для тих, у кого немає стартового капіталу на відкриття свого бізнесу.

Найбільшим попитом користуються професіонали:

  • будівельники;
  • майстри - починаючи від малярів і закінчуючи фахівцями з дрібного побутового ремонту;
  • електрики;
  • підсобні робітники, які виконують різну тяжку роботу або прибирання.

Всі ці послуги актуальні і влітку і взимку.

Сільськогосподарські роботи

Недосвідченій людині може здатися, що сільськогосподарські роботи актуальні тільки влітку. Почасти це так, адже основні роботи з землею проводять в теплу пору року. Але на фермах догляд за худобою потрібен цілий рік, а якщо підготовлені теплиці, то і земельні роботи теж тривають. Тому, заробіток буде стабільним круглий рік.

Бізнес чи робота в селі: що краще?

Відкриття бізнесу в селі, як і робота за містом має свої плюси і мінуси, і щоб обрати щось одне, необхідно знати основи фінансової грамотності. Це допоможе обрати найкращий варіант заробітку і визначитися з його величиною.

Оформити кредит