Як заробляти гроші студенту в Україні


Майже кожен студент в Україні шукає спосіб заробити гроші без шкоди для навчання. Адже, стипендію отримують не всі учні, а кишенькові гроші, залишені батьками, можуть бути витрачені за кілька днів.

Нижче ми розглянемо варіанти заробітку для студентів, які, при належній старанності, принесуть дохід кілька тисяч гривень на місяць і збережуть оцінки на хорошому рівні.

Робота для студентів в інтернеті

Робота для студентів в інтернеті в 2020 році - спосіб заробити потрібну суму за допомогою комп'ютера, ноутбука (рідше - смартфона) віддалено з дому або гуртожитку. Вона підходить для студентів денного відділення, тому що роботодавець не вимагає постійно знаходитися на зв'язку - студент сам визначає час роботи.

Однак, заробітна плата на такі вакансії, частіше розраховується погодинно або залежить від обсягу виконаної роботи і виплачується раз на тиждень або місяць.

Тому, якщо студенту потрібні гроші терміново (наприклад, заплатити за навчання або ремонт смартфона), а зарплата ще далеко або вона не така висока як очікувалося, краще оформити кредит онлайн. Це вірний спосіб отримати потрібну суму за 15 хвилин і вирішити труднощі в короткий термін. А повернути онлайн кредит можна вже з першої зарплати.

Зараз з'являється все більше вакансій для студентів, де вказано "без досвіду роботи". І хоч заробітна плата за таку роботу не висока - вона допоможе першокурсникам, або навіть старшокласникам, мати додаткові гроші на кишенькові витрати.

Варіанти роботи в інтернеті для студентів:


  • створення і просування сайтів - вимагає початкових знань в області сайтобудування, принципи роботи пошукових систем. Заробітна плата від 5'000 гривень / місяць з поступовим її підвищенням;
  • SMM-фахівець - вимагає знань в області ефективної роботи з соціальними мережами для збільшення продажів, просування брендів. Зарплата початківця СММ-фахівця стартує від 4`000 гривень / місяць і збільшується в залежності від кількості соцмереж в роботі і кваліфікації;
  • написання авторських статей (копірайтинг) - мабуть, найкраща робота для студента - виконувати її можна де завгодно, в будь-який час, з комп'ютера або смартфона. Заробітна плата копірайтера на віддалену роботу - від 3'000 гривень / місяць і залежить від кількості і якості написаних текстів.

Ми спеціально не розповідаємо про такі види заробітку в інтернеті, як перегляд реклами за гроші або участь в пулах майнінгу криптовалюти. Хоч пропозицій такої роботи в інтернеті багато, винагорода за неї не завжди пропорційна витраченому часу і ресурсів. Плюс, є ризик зіткнутися з шахраями і не тільки не отрыматы , але і втратити свої гроші.

Популярні способи заробітку для студентів в Україні

Розглянемо найпопулярніші способи заробітку студентів з 18 років в Україні.

Репетиторство

Репетиторство - один із способів заробляти і, одночасно підвищувати кваліфікацію у своїй професії. Розмір заробітної плати залежить від способу занять:


  • дистанційно (по скайпу) або "наживо" персонально;
  • групові або індивідуальні заняття;
  • підготовка учня до іспитів або заняття «для себе».

Піший або вело-кур'єр

Майже кожен ресторан або кафе шукають студентів на вакансію пішого або вело-кур'єра для доставки їжі. Така вакансія вимагає наявності вільного часу - чим більше замовлень виконано вчасно, тим більша зарплатня (плюс, чайові).

Касир в супермаркет або МакДональдс

Одна з найпопулярніших вакансій для студентів в великих містах - касир в супермаркет або МакДональдс. Плюси роботи - хороша заробітна плата і комфортний графік. Однак, студентам денної форми навчання такі вакансії не завжди підходять через щільний розклад пар в денний час.

Оператор колл центру

Оператор колл-центру - вакансія, яка відрізняється лояльним графіком для студентів, має погодинну оплату і премії. Також, за рахунок внутрішньої системи навчання, яка присутня майже в кожній компанії, можна безкоштовно отримувати додатковий досвід і підвищувати рівень заробітної плати. Також можлива дистанційна робота.


ВАЖЛИВО! На такій роботі можна зустріти колег, які позичають гроші і звільняються, не повернувши їх. Тому, якщо ви вирішите позичити гроші колезі, рекомендуємо оформляти боргову розписку.

Якщо вміло поєднувати роботу і навчання, студент може регулярно отримувати робочий досвід в бажаній області та щомісячну заробітну плату близько 10`000 грн. Тому, вихід на роботу для студента - це спосіб почати самостійне життя і допомагати батькам матеріально, паралельно радуючи хорошими оцінками.

Оформити кредит